Schoonmaakprofessionals zullen het er allemaal over eens zijn dat het schoonmaken van je kantoor je helpt om je beter te voelen tijdens het werk. De rust en harmonie die hoort bij een net en opgeruimd kantoor moet verfrissend zijn geweest voor jou en je medewerkers. Het belang van een opgeruimd kantoor voor elk onderdeel van het werk kan niet meer worden benadrukt. Om te beginnen minimaliseert het regelmatig schoonmaken van het kantoor het aantal gevaarlijke ziektekiemen en bacteriën. Meer productiviteit betekent minder ziektedagen. Als het om productiviteit gaat, is een opgeruimd kantoor vrij van afleiding en belemmeringen die het werk moeilijker maken. Het is duidelijk dat het schoonhouden van je kantoor belangrijk is voor zowel productiviteit als gezondheid en veiligheid. Met alle verantwoordelijkheden die je zelf in handen hebt, kun je je kantoor niet alleen schoonmaken. Omdat de medewerkers het net zo druk hebben als jou, kunnen ook zei dit werk niet uitvoeren. Wil je dit door professionals laten doen, dan zijn er schoonmaakbedrijven in regio Eindhoven waaruit je kunt kiezen. Al met al zijn hier twee tips die je kunt volgen.

 

Maak het schoonmaakcontract duidelijk

Elk reinigingsproces dat een gespecialiseerd instrument, gespecialiseerde kennis of aanzienlijke inspanning vereist, zoals toegang tot moeilijk bereikbare locaties, wordt gecategoriseerd als dieptereiniging. Kort gezegd verwijst het naar intensievere procedures die doorgaans worden uitgevoerd met de hulp van schoonmaakdiensten voor kantoren die kunnen worden uitbesteed. Ze worden constant voorbereid en uitgerust met de nodige apparatuur. Zorg ervoor dat het reinigen van de vloeren en tegelvoegen, het vervangen van luchtfilters, het desinfecteren van alle oppervlakken, het reinigen van stoffering en andere diensten in je contract is opgenomen. Zij kunnen alles regelen wat betreft het schoonhouden van je kantoor. Zorg ervoor dat je alles opruimt voordat je het contract ondertekent.

 

Houd rekening met het budget van je bedrijf

Het is van cruciaal belang voor de gezondheid en veiligheid van alle werknemers dat hun werkruimten grondig worden schoongemaakt. Ziektekiemen, schimmels en andere potentieel gevaarlijke dingen kunnen zich langzaam ophopen en bijdragen aan ziekte als ze niet onmiddellijk worden aangepakt. Een uitgebreidere schoonmaak hoeft echter niet zo vaak te worden uitgevoerd, in tegenstelling tot kleinere schoonmaaktaken zoals het schoonmaken van de bureaus die de medewerkers zelf kunnen doen. Elke dag grondig schoonmaken zou tijdrovend, afleidend en uiteindelijk zinloos zijn om op deze manier te werk te gaan. In de meeste gevallen moet een grondige reiniging ongeveer twee keer per jaar worden uitgevoerd, of minstens één keer per jaar als het budget een frequentere reiniging niet toelaat. Als je het budget hebt, zorg er dan voor dat je hun services inhuurt.

 

Bron: Actief-cleaningservices.nl

Bouwvakkers In Reflecterende Veiligheidsvesten