Het is belangrijk dat een bedrijf representatief is, en daar hoort ook een schone gevel bij. Echter een schone gevel is om meer zaken belangrijk dan representatief, lees in dit artikel over het belang. Er zijn verschillende methodes om de gevel van een bedrijfspand te laten reinigen, en dat hangt af van het soort gevel. In deze tekst aandacht voor de verschillende soorten gevels, en dat het slim is om het dak mee te laten nemen bij een gevelreiniging.

Gevelplaten is het makkelijkste

Een gevel van een bedrijfspand laten reinigen is een specialisme. Hierin zijn enkele uitzonderingen, en dan moet je denken aan een loods opgetrokken uit aluminium golfplaten. Daar kan geen schade aan ontstaan en ook zaken zoals impregneren is geen issue. Soms heeft een bedrijf gevelplaten. Ook hiervoor geldt dat reinigen eenvoudig gaat en dat impregneren onnodig is. Gelijk een glazenwasser ook kozijnen meeneemt, zo kan diezelfde glazenwasser de gevelplaten meenemen. Het wordt anders bij een gemetselde gevel, en als het bedrijf in een monumentaal pand zit opgetrokken uit zacht kalkzand, dan is het schoonmaken helemaal een specialisme.

Totale renovatie komt voor

Een gemetselde gevel van een bedrijfspand laten reinigen gaat middels chemische reiniging onder lage druk. Daarna volgt het impregneren om een stabiele situatie te verkrijgen. Na chemische reiniging zijn mossen en aanslag door luchtvervuiling verdwenen, de muur kan dan beter drogen, en dat is binnen merkbaar want de luchtvochtigheid neemt af. In het pand zijn dan minder schimmels, voelbaar is het daar beter. Het kan voorkomen dat de vervuiling hardnekkig is, bijvoorbeeld een bekladding, en dit vraagt een aparte aanpak. Een voorbeeld van een andere aanpak is gevelstralen, maar dan is er meer sprake van totale renovatie dan gevel van een bedrijfspand laten reinigen. Na het stralen komt meestal opnieuw voegen, en ook na stralen komt het impregneren.

Informeer naar het geheel

Vaak kunnen bedrijven die gevels reinigen ook het dak reinigen. Informeer daarnaar als je voor een offerte gaat. Omdat impregneren van daken niet voorkomt is het dak reinigen meestal mee te nemen tegen een lage prijs. De goten zijn dan weer goed schoon, het dak kan weer een pak sneeuw verdragen. De gevel van een bedrijfspand laten reinigen is een duurzaam iets. Het kan zijn dat de gevel voor tientallen jaren klaar is, dus het blijft zeer lang dat representatieve gebouw met een gezond binnenklimaat. Ga in ieder geval bij de specialist voor een offerte en advies omtrent dak en gevel van bedrijfspand laten reinigen.

Bron: Actief Cleaning Services