BHV’ers zijn onmisbaar in elk bedrijf. Niet alleen is het verplicht, in geval van nood is het wel erg prettig als er daadwerkelijk iemand aanwezig is die in kan springen. Voor bedrijven is het dus maar al te fijn als er mensen zijn die besluiten om BHV’er te worden. Denk je er aan om een BHV cursus te doen, maar twijfel je of het iets is voor jou? Natuurlijk is het iets voor jou! Lees hier een paar belangrijke redenen om het gewoon wel te doen.

 

1: Je helpt een ander

 

Het zijn van een bedrijfshulpverlener draait natuurlijk allemaal om 1 ding: het helpen van anderen in gevallen van nood. Op werk kan het zijn dat er iets gebeurt met een collega, en dan ben jij degene die kan helpen. Maar ook buiten werk om is het zijn van BHV’er erg handig. Gebeurt er thuis iets, in de supermarkt, in de kroeg of op straat? Ook dan ben jij gewoon in staat om te helpen. Dat geeft jou natuurlijk veel voldoening (anders deed je het niet), maar anderen zullen jou ook erg dankbaar zijn.

 

2: Je bent situaties voor

 

Als BHV’er leer je ook om te kijken naar bepaalde situaties en kun je zo al van tevoren inschatten wanneer iets zou kunnen gebeuren. Je herkent gevaar makkelijker. Op het werk, maar ook hierbuiten. Natuurlijk kan je niet alles voorspellen, het zijn niet voor niks ongelukken. Maar de kans is wel aanwezig dat je in kan schatten wat gevaarlijke situaties zijn en zo kun je er op tijd bij zijn. Door tijdig in te springen bij een gevaarlijke situatie, kan het maar zo zijn dat je bijvoorbeeld iemand zijn of haar leven redt of dat de schade een flink stuk minder is door jouw handelen. Dat is natuurlijk fijn om te weten.

 

3: Je toont inzet

 

Door BHV’er te zijn, laat je zien aan jouw werkgever en collega’s dat je er graag bent. Je toont inzet en je laat zien dat je wat wil betekenen voor je bedrijf. Voor zowel jouw werkgever als jouw collega’s is deze inzet heel waardevol. Ze weten bij wie ze terecht kunnen en waarderen jouw inzet. Ook staat het mooi op jouw cv of LinkedIn profiel, bijvoorbeeld. Mensen kunnen zien dat je te vertrouwen bent en dat je betrokken bent bij het bedrijf waar jij werkzaam bent, op het moment dat ze zien dat jij BHV’er bent. Dus waar twijfel je nog over? Schrijf je in voor een BHV cursus!