Een van de meest gevreesde wezens op de planeet, spinnen! Ondanks dat we massaal de kriebels krijgen van deze kruiperige wezens, vormen ze maar weinig bedreiging voor de mens. In feite helpen veel spinnensoorten juist bij het bestrijden van ongedierte in huizen en tuinen. Waarom blijven we ze dan toch vrezen? Misschien is het hun uiterlijk dat ze zo verontrustend maakt; met hun lange poten en veelzijdige ogen zien ze er heel anders uit dan elk ander dier op aarde. Maar gelukkig zijn er zijn stappen die je kunt nemen om deze achtpotige indringers te bestrijden. Hier zijn drie tips om spinnen op afstand te helpen houden.

#1 Houd je huis schoon en rommelvrij

De bladeren vallen, de temperaturen dalen, en spinnen dringen overal in het land huizen binnen. Als je een van de miljoenen mensen bent die aan arachnofobie lijden, kan de gedachte alleen al aan een spin in je huis genoeg zijn om je in paniek te brengen. Geen zorgen, je hebt het spinnenbestrijding vaak zelf in de hand! Spinnen verstoppen zich namelijk graag in donkere, stille hoekjes. Door je huis te ontruimen en schoon te houden, maak je het minder uitnodigend voor ze.

#2 Dicht kieren en spleten af

Spinnen kunnen zich door ongelooflijk kleine ruimten wurmen, dus is het belangrijk om kieren en spleten rond je huis dicht te maken. Maar waarom komen spinnen bij voorkeur via deze kleine openingen huizen binnen? Spinnen worden aangetrokken door plaatsen waar ze webben kunnen bouwen en prooien kunnen vangen. Spleten en kieren bieden ze de perfecte schuilplaats om hun webben te bouwen. Reden genoeg om aan de slag te gaan, of kies voor spinnen bestrijden in Almere. Bovendien bieden deze kleine openingen de spinnen gemakkelijke toegang tot de insecten waarmee ze zich voeden. Het is dan ook geen verrassing dat spinnen vaak op de loer liggen in spleten rond het huis.

#3 Gebruik een spinnen werend middel

Wat een geluk! Er zijn tegenwoordig een aantal effectieve spinnen werende middelen op de markt. Door deze rond je huis te spuiten, creëer je een onzichtbare barrière die spinnen afschrikt om binnen te komen. Je kunt ook kiezen voor natuurlijke afweermiddelen zoals pepermuntolie of citrusolie. Deze oliën hebben een sterke geur die spinnen onaangenaam vinden, en ze zullen meestal uit de buurt blijven van plekken waar ze gebruikt worden. Je kunt ook je eigen spinnen afweermiddel maken door gelijke delen water en azijn in een spuitfles te mengen. Dit mengsel zal niet alleen spinnen afweren, maar ook ander ongedierte zoals mieren en kakkerlakken afschrikken. Win-win!