Heb je een druk leven en heb je na een lange werkdag geen zin meer om de stofzuiger te pakken en de vloer weer stofvrij te maken? Dan heb je geluk, want dit is helemaal niet meer nodig! Met een robotstofzuiger kun je het huis gedurende de week netjes houden zonder dat je zelf ook maar iets hoeft te doen. Lees verder om alle voordelen van een robotstofzuiger te ontdekken.

Wat is een robotstofzuiger?

Een robotstofzuiger is een automatische stofzuiger die zelfstandig aan de slag gaat. Door verschillende sensoren kan de stofzuiger zich door de ruimte navigeren en elk stofje opzuigen. Het wordt gezien als een aanvulling op de reguliere stofzuiger, doordat de stofzuiger alleen de vloer schoonmaakt. De meubels en trappen dienen daarna nog zelf gedaan te worden. Maar doordat de vloer al gedaan is bespaart een robotstofzuiger je zeker veel tijd!

Alle voordelen van een robotstofzuiger

Een robotstofzuiger heeft vele voordelen als toevoeging op de normale stofzuiger. De beste voordelen hebben wij voor je op een rijtje gezet.

Tijdbesparend

De stofzuigers besparen zee├źn van tijd. Vooral wanneer je een druk leven hebt of iets minder ter been bent is een robotstofzuiger een perfecte oplossing, doordat hij het werk zelfstandig voor je doet. Ook is een robotstofzuiger op afstand bestuurbaar, wat ideaal is wanneer je op je werk bent en totaal bent vergeten dat er iemand langskomt. Met een app kun je deze op afstand aanzetten en hoef je er je geen zorgen meer over te maken.

Robotstofzuigers gaat onder en langs meubels

Wat ook ideaal is aan robotstofzuigers is dat ze erg compact zijn. Ze zijn erg plat waardoor ze op plekken terecht kunnen waar je met een reguliere stofzuiger maar moeilijk bij komt, zoals onder de bank of andere meubels. Daarnaast weet de robotstofzuiger door verschillende sensors waar meubelen en andere objecten liggen, waardoor hij hier vanzelf omheen gaat.

Robotstofzuigers zijn stil

Reguliere stofzuigers vallen vaak in de categorie van luid tot zeer luid, met een geluidsniveau van 70 decibel of meer. Een robotstofzuiger daarentegen is zeer stil, waardoor je gerust de tv nog kan horen en er dus verder geen last van hebt.

Zelfladend

Robotstofzuigers zijn zelfladend waardoor je er zelf niet meer bij stil hoeft te staan of je hem aan de oplader hebt gelegd op het moment dat je naar je werkt gaat. Wanneer de robotstofzuiger dreigt leeg te gaan, gaat hij uit zichzelf weer terug naar het laadstation en pakt het stofzuigen weer op wanneer hij weer vol is.

Hoe kies ik de beste robotstofzuiger?

Wanneer je hebt besloten om een robotstofzuiger aan te schaffen, dan wil je natuurlijk de beste. De beste robotstofzuiger kun je vinden door verschillende merken te vergelijken vergelijken. Elke robotstofzuiger heeft andere functies en specificaties, zoals een dweilfunctie, geschikt voor dierenharen, korte oplaadtijd, et cetera. Door te vergelijken vind je gemakkelijk de beste robotstofzuiger voor jouw huis en situatie!